maanantai 12. toukokuuta 2014

Toinen viikko

Maanantaina oli pajapäivä, jolloin lähdimme tutustumaan erilaisiin työtehtäviin. Pajoja on mm. puupaja, ruokala, mediapaja, leiriväline.

Torstaina olikin luvassa eläimellistä menoa, kun lähdimme tutustumaan Osaran maaseutuoppilaitokseen. Perille päästyämme meitä odotti opas, joka lähti näyttämään meille mistä kana pissii. Ei vaan; ensinksi menimme katsomaan pieniä vasikoita. Ne olivat hellyyttäviä pienillä karheilla kielillänsä. Jokaisella lehmällä on oma nimensä ja numeronsa. Eläimet saivat syödä luomurehua, Osara on luomutila.




"MÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ, eiku määää" kertoivat lampaat huomionhakuisesti. Niillä näytti olevan paljon asiaa, sanat vain loppuivat kesken. Ne ovat laumaeläimiä, kun yksi lähtee käppäilemään pois, muut seuraavat kiltisti perässä. Tuli nähtyä myös hieman erilainen baari, jossa anniskeltiin vain nuoremmille - nimittäin karitsabaari. Tänne ei päässyt aikuiset sisään ollenkaan. 





Seuraavana menimme katsomaan vähän isompia lehmiä. Niilläkin on kuulemma nokkimisjärjestys, iso tissisin oli niiden pomo - Ammuu!



Juokse sinä humma, kun tuo taivas on niin tumma... Vuorossa hevoiset. Jotkut niistä kilpailivat raveissa ja opiskelijoilla oli mahdollisuus mennä ajamaan niihin. Ulkonäön ei kannata antaa hämätä, sillä pieni poni "salama" oli jo legenda syntyessään, se oli nimittäin niin nopea. Hevoset olivat muutenkin niin nopeita ettei niistä ole kuvia, sorry.

Kävimme myös tutustumassa koulun eri tiloihin ja luokkiin.
Meille kerrottiin myös koulutusvaihtoehdosta, jossa opiskeltiin kasveja, luonnon antimien käytön historiaa, puita, kädentaitoja ja yksi mielenkiintoinen aine oli "luonnon aistiminen ja aistien herkistäminen".


Päivä oli kerrassaan mainio ja rentouttava!

Perjantaina vuorossa olikin legioonateatteri. Nekalan "hoodien" ytimessä sijaitseva nuorille suunnattu teatteri oli mielenkiintoinen paikka. Siellä käytettiin ilmaisutaitoa apuvälineenä oman itsensä eteenpäin viemisessä ja erilaisten ongelmian ratkaisussa.
Meille esiteltiin erilaisia lämmittelyharjoituksia ja yksi näistä oli litta / läpsy, joka näytti vauhdikkaalta. Näimme myös improvisoitua riitelyä, jossa pariskunnat tappelivat pizzalaatikosta. Ohjaaja oli mielenkiintoisen oloinen persoona jolla näytti olevan homma hallussa. Porukalla oli hauskaa ja sitä oli myös hauska katsoa! Ei yhtään hullumpi vaihtoehto tämä legioonateatteri. He tekivät myös itse näytelmän ryhmää koskevista aiheista, jota pääsee katsomaan sunnuntaisin (muistaakseni).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti